Ervaringsdeskundigen in de psychiatrie: luis in de pels of deel van het systeem?

1 reactie

  1. Avatar Jelle schreef:

    Persoonlijk ben ik net zo ver dat ik mij aan het richten ben op inderdaad een professioneel programma om de Associate Degree voor Ervaringsdeskundige te mogen voeren.
    Voor mijzelf bekeken is dit de hoogst mogelijke vorm van persoonlijk herstel.
    Tevens zie ik mijzelf wel op een positie staan tussen de dagelijkse werkelijkheid van de patiënt/cliënt en theoretische of dossier realiteit van de fulltime hulpverlener.
    Aangaande het hebben gehad van een psychose: Ik kan toch beter uitleggen wat medicijnen doen, wat voor een angsten en onzekerheden er spelen bij decompensatie en de periode er op volgend en wat helpende gedachten zijn en wat minder nuttig is. Dit kan ik uit ervaring overbrengen dat is toch anders dan een dokter die zonder die ervaring uitleg geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

KAF ZOEKT NIEUWE MAKERS!

 

Vertel me meer!